It is said that the present is pregnant with the future

Det er nesten som å høre en digital evangelist, ikke sant?

Bilde

Når vi snakker om digitalisering tenker mange fremtid, men digitalisering har i økende grad preget våre liv de siste 20 årene. Hvem tror du sa «It is said that the present is pregnant with the future»? Joda, det var selveste Voltaire midt i den franske opplysningstiden. Ordene hans er tidløse, og vi bruker dem gjerne på nytt i dag.

Dette er første innlegg på bloggen «Digitalt Hver Dag». Vår tøffe ambisjon er selvsagt å fylle den med digitalt innhold – kanskje hver dag! Vi (som blogger) har jobbet med digitalisering i mer enn 20 år. Jans investeringsselskap heter nettopp Digitalt, mens Bente startet sin karriere med selskapet Digital Hverdag. Gift er vi allerede, men nå fusjonerer vi for alvor under navnet «Digitalt Hver Dag». Her skal vi samle våre ideer, tanker og erfaringer fra et langt liv som digitale forretningsutviklere, gründere, styremedlemmer og aksjonærer i oppstartsvirksomheter. Her vil du finne tanker og betraktninger om Internett, sosiale medier, digitalisering, forretningsidéer, entreprenør-erfaringer, finansiering av start-up virksomheter og alt som hører til det å drive og bygge en virksomhet.

Tilsammen har vi mange baller i luften. De to siste årene har vi vært medgründere i det internasjonale IT-selskapet Dot Global AS. Selskapet er startet sammen med en rekke andre internett-veteraner, og etter en lang, tidkrevende og kostbar prosess er vi nå lykkelige eiere av topplevel-domenet .global. Med andre ord, Dot Global eier litt av selve internettets rot. Det synes vi er mer enn stor stas! I disse dager er selskapet i ferd med å gå til markedet. For 2 uker siden ble Dot Global lansert i Singapore overfor de største registrarene i verden. Nå følger perioder med «sunrise» og «landrush» før alle og enhver får tilgang til å registere sitt eget domene med global bak punktumen. .global skal ta posisjonen som det viktigste toplevel domenet for virksomheter og organisasjoner som ønsker en global tilstedeværelse (i selve navnet ligger også en langt mer tydelig digital identitet enn selskaper som benytter .com, .net, eller .org).

I tillegg til å være medgründere til Dot Global er Jan i ferd med å dra i gang et nytt hostingselskap. Flere av gründerne og investorene har sin bakgrunn fra oppstarten av Active 24, som ble det største hostingselskapet i Europa på begynnelsen av 2000-tallet. I denne runden – anno 2014 – blir det hosting 2.0 med lagring i nettskyen. Bente sitter i konsernstyret i Polaris Media som i likhet med alle andre mediekonsern er inne i en omfattende digital transformasjon. Hun er i tillegg tilnyttet kommunikasjonshuset Dinamo hvor hun er rådgiver på digitale prosjekter. Begge bloggerne er dessuten mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Akkurat dét er en oppgave vi liker veldig godt, og som også gir mye kunnskap tilbake.

Tilsammen har vi vært med på å starte opp et 20-talls selskaper. Flere av disse selskapene har gått på børs. Jans første oppstart var UNIC-gruppen på midten av 80-tallet. Han var ennå ikke ferdig med siviløkonomstudiene på BI da UNIC ble startet. Et «garasje-selskap» som ble det raskest voksende selskapet i Norge uavhengig av bransje. Bentes første selskap var Digital Hverdag som etter en rekke fusjoner og oppkjøp ble notert på børs i Stockholm under navnet Cell Network. Da hun solgte sin andel av aksjene var selskapet priset til 9 milliarder svenske kroner. I dag heter selskapet Bouvet ASA, notert på Oslo Børs, omsetter for 1 milliard kroner og tjener 100 millioner på bunnlinjen. Det er hyggelig når selskaper utvikler seg i riktig retning, men alle som jobber med start-ups vet at det ikke alltid går slik. Alle erfaringer – på godt og vondt – teller med i det store bildet. Heller ikke alle idéer har livets rett. Noen ganger kan det være tøft å innse nettopp det.

Takk for at du følger oss!

Jan Sollid Storehaug
Bente Sollid Storehaug

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s