Innovasjon Norge inviterer til mobilisering for bedre nasjonal gründerpolitikk

Bilde

I gårsdagens blogg «Har du postkasse i Valdres er du innafor» peker jeg på noen av de utfordringer en gründer står overfor i sitt møte med Innovasjon Norge. 

I løpet av et par timer svarer Vincent Fleischer – ansvarlig for kommunikasjon og strategi i Innovasjon Norge – direkte på bloggen. Avslutningsvis skriver han «Jeg vil gjerne utfordre deg og alle andre gode gründere, investorer, partnere til å mobilisere for en bedre nasjonal gründerpolitikk».

Den utfordringen tar jeg, Vincent Fleischer!

Her kan dere lese hele kommentaren fra Innovasjon Norge:

Hei Bente
Vi i Innovasjon Norge har tre delmål. Ett av dem er Flere gode gründere. Våre oppdragsgivere i regjering og fylkeskommuner bestemmer hvor mye de vil sette inn av innsats. Sålangt har fylkene vært langt ivrigere etter å få flere gode grundere enn regjeringen. Derfor har vi hatt godt over 100 mill til grundere i det distriktspolitiske området («Valdres») og langt mindre enn 100 mill til grundere uansett hvor de måtte holde til («landsdekkende» kaller de det).

Du som også er god på kommunikasjon, forstår at det er et paradoks at distriktspolitikken blir skyteskive, når det er den landsdekkende innovasjonspolitikken som er utilstrekkelig.

Med svært knappe landsdekkende midler til grundere og et enormt tilfang av spennende prosjekter, blir oppgaven vår å bruke de tilmålte pengene best mulig. Mange dårlige prosjekter blir avvist. Og garantert noen gode. Slik er det for alle investorer. Det vi vet er at de prosjektene vi har utløst samlet sett har gitt svært gode resultater.

Jeg vil gjerne utfordre deg og alle andre gode gründere, investorer, partnere til å mobilisere for en bedre nasjonal gründerpolitikk. I kriseåret 2009 havnet 150 mill av krisepakken hos gründere i form av tilskudd. Det ga fantastiske muligheter til å utløse gründerskap i hele Norge. Bare den årgangen vil gi Norge mye å leve av. Tenk om vi fikk til det igjen.

 

 

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

bente.digitalt@gmail.com

Twitter:@bentesollid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s